1 Nisan 2013 Pazartesi

çevre 5 hafta

ben bu haftaki konumuzda şunu düşündüm ve bunuda hocaya yansıttım zaten bu sorumu.Şimdi sucul ortamda yaşayan bir canlıyla karasal ekosistemde yaşayan bir canlıyı ne gibi karşılaştırabiliriz.Karasal ekosistemde yaşayan bir maymunla Sucul ekosistemde yaşayan bir balığı nasıl karşılaştırabiliriz.ama şunu öğrendim sucul ekosistemde yaşayan canlı türü daha fazla yaşam alanı daha fazla dünyanın 4/3 su ile kaplı olduğuna göre yaşam alanı daha fazla sucul ekosistemde.Sucul ekosistemde yaşayan bir canlı kendini korumak için istediği yere kaçabilir kaçabilecek alanı çoktur.

26 yorum:

  1. birde şöyle söylesek; sucul ekosistemdeki bir canlı suyun her yerin de üreyebilir, besin ihtiyacını karşılayabilir...fakat karadaki bir canlı örneğin kuş sadece uça bilir, besinini ve üremesini yerde gerçekleştirir....

    YanıtlaSil
  2. sucul ortamda yaşayan bir canlının kendini kamufile etme olanağı, karasal ortamda yaşayan bir canlınınkine nazaran daha fazladır. bunun akabinde av olma ve avlama yeteneği daha gelişmiştir. refleksleri yoğunluktan dolayı daha serttir.

    YanıtlaSil
  3. söylediklerinize ek olarak Sucul ortamdaki sıcaklık değişimleri karasal ortama göre daha yavaş gelişir ve bölgesel değişimler uzak mesafelerde izlenir. Yüzey gerilimi sayesinde su yüzeyinde küçük ve hafif canlılar yaşamlarını devam ettirirler.bu da sucul canlıları karasal canlılardan çok daha geniş yaşam alanlarına sahip olduğunu gösterir.

    YanıtlaSil
  4. zaten hoca senden bir maymunla bir balığı karşılaştırmanı istemiyor ..senden karasal ekosistemle sucul ekosistemdeki canlıların yaşam biçimlerini karşılaştırmanı istiyor. bir karasal ortamdaki canlının yaşama alanı iki boyutlu fakat sucul ekosistemdeki yaşama alanı üç boyutludur bu gibi..

    YanıtlaSil
  5. sucul ekosistemin 3 boyutlu olduğunu,belli bir zonlaşmanın olmadığını ama karasal ekosistemin 2 boyutlu ve zonlaşmanın olduğunu öğrendik

    YanıtlaSil
  6. sucul ekosistemde dediğin gibi kaçış yönü her yöne ve yasam alanları daha çok

    YanıtlaSil
  7. okyanus yaşam kuşağı bakımından dediklerin doğru olabilir fakat geneli için soylersek yanliş olcaği kanaatinde yim çünkü sucul ekosıstemde goller akarsular durdun sular var bunları karasal ekosıstemle karşilaştırdığımızda yasam alanlarını çok kuçuk değilmi .

    YanıtlaSil
  8. şöyle de diyebiliriz sucul ekosistem daha geniş yaşam alanı daha çok canlı çeşidi vee bunlara bağlıda canlının beslenme,üreme,barınma gibi yaşamsal faliyetlerini daha iyi yerine getirebileceği bir ekosistem.karasal ekosisteme göre daha avantajjlı:)

    YanıtlaSil
  9. efsanursoral(kim olduğunu unuttum) haklı

    YanıtlaSil
  10. yaşam alanı daha fazla olduğunda kaçabilme olanağı daha yüksek :)

    YanıtlaSil
  11. evet arkadaşım haklısın sucul ekosistemde yaşayan bir canlı kendini korumak için istediği yere kaçabilir çünkü kaçabilecek alanı çoktur.

    YanıtlaSil
  12. maynunla balığı besinleri ile yaşam ortamları ile üreme şekilleri ile karılaştırabiliriz samet.

    YanıtlaSil
  13. aynen saklanada bilir kendini tehlikelerden koruyadabilir

    YanıtlaSil
  14. canlıları üreme şekilleri, beslenme şekilleri ve çeşitlilik açısından karşılaştırabiliriz.

    YanıtlaSil
  15. sucul ekosistemin artıları daha çok :)

    YanıtlaSil
  16. beslenmeleri üremeleri yapıları farklıdır iklim şartlarından dolayı

    YanıtlaSil
  17. sucul ortam daha geniş ve avnatajlıdır

    YanıtlaSil
  18. sucul ekosistemde yaşayan canlılar karasal ekosisteme göre daha şanslı diyebiliriz. sucul ekosistem 3boyutlu iken karasal ekosistem 2boyutludur.

    YanıtlaSil
  19. sucul ekosistem karasal ekosistemden bir adım öndedir.

    YanıtlaSil
  20. sucul ekosistemde yaşam alanı daha azladır ve 3 boyutlu yaşam vardır. karasal ekosstemde ise zonlaşmalar görülmektedir.

    YanıtlaSil
  21. sucul ekosistem daha büyük yer kaplar.

    YanıtlaSil
  22. kaçabilecek alanı cok olan canlının tehlikesi de coktur. ama dünyanın 4 te 3e sularla kaplı olduğu için yaşam alanları geniştir mamafih kutuplarda hamsi de görreemeyiz yani..

    YanıtlaSil
  23. sucul ekosistemde yaşayan canlılar avcılık ve avlanma konusunda karsal ekosistemdeki canlılara göre daha avantajlıdır.

    YanıtlaSil
  24. genel olarak bir karşılaştırma yapılabilir ama son cümlende de söylediğin gibi beslenme üreme gibi karşılaştırmalar işte. Bu arada dünyanın 4\3 ü değil 3\4 ü sularla kaplıdır :))

    YanıtlaSil
  25. efsanur doğru söylüyor olaya iki canlı üzerinden değil genel olarak bakıyoruz

    YanıtlaSil